Contact

Sylvia Kapelle-Bierhuizen
Tel.: 06-29367635
Website: www.focuszen.nl

FocusZen

Wees welkom bij FocusZen binnen de Grenslinde! FocusZen is dé praktijk voor kinderyoga, mind- & heartfulness en coaching. Binnen FocusZen wordt met een holistische visie gewerkt, dat wil zeggen een benadering op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Op deze manier wordt bereikt dat jij en/of je kind in de eigen kracht komt te staan en in balans blijft in de totale ontwikkeling.

Kinderyoga

Yoga is een van de manieren waarop kinderen in hun pure kracht versterkt worden, vanaf hun jonge leven. Door op een leuke, speelse manier yoga te doen, leren kinderen te luisteren naar hun lichaam, hun grenzen te (h)erkennen en te ervaren dat ze mogen zijn wie ze zijn. Dat ze helemaal oké zijn zoals ze zijn. Binnen de yoga staat het eigen kunnen voorop, het kind doet het namelijk al goed zoals het met de yoga meedoet.

Yoga bevordert de focus, een gevoel van rust, het lichaamsbesef en de creativiteit. Kinderyoga is veelzijdig, afwisselend en vooral heel leuk! Beweging, visualisatie, muziek, ontspanning, stiltespel, zelf- en duo massage en bewustwording van (de kracht van) de ademhaling komen in de yogalessen naar voren. De lessen zijn rond een bepaald (actueel) thema en afgestemd op de leeftijd opgebouwd zoals bijvoorbeeld de kinderboekenweek, kabouters, zee, stippen, Frozen, liefde, kerst etc.. De yoga is er voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 à 13 jaar. Voor de jongsten onder ons is er baby- en dreumesyoga met ouders vanaf 3 maanden! Met baby- & dreumesyoga leren baby’s en jonge kinderen op speelse wijze gewend aan positieve aanrakingen en stimulerende bewegingen.

Mindfulness & meditatie, Heartfulness & Hartfocus

Zowel in de kinderyoga als de coaching worden oefeningen verweven uit de mindfulness en heartfulness. Dit kan bij FocusZen zowel in een groep als individueel. Door onder andere stiltespellen, ademhalingsoefeningen, visualisaties/verhalen en zintuiglijke oefeningen kom je in aanraking met mindfulness en meditatie. Mindfulness brengt je aandacht in het hier en nu, het enige moment dat telt! Met Heartfulness en Hartfocus leer je om je hart in te zetten. Je leert (weer) contact te maken met je hart, te luisteren naar en te vertrouwen op je hart. Hierdoor wordt het hartritme rustiger en regelmatiger waardoor er meer coherentie (samenhang) ontstaat tussen hart en brein. Dit heeft weer veel positieve gevolgen zoals bijvoorbeeld vermindering van (faal)angst en een betere concentratie! Er wordt gewerkt met biofeedback-apparatuur waarmee het ritme van het hart en het effect van de oefeningen op het hartritme zichtbaar wordt. Zo kun je ontdekken welke oefeningen het beste bij jou passen en is het effect groter!

Zowel Mindfulness als Heartfulness en al haar werkzame elementen zorgen voor rust in je hoofd, zelfvertrouwen en een betere gezondheid in het algemeen.

Coaching

De coaching binnen FocusZen is laagdrempelig, voor iedereen en voor uiteenlopende wensen. Dit kan gaan om het hervinden van het zelfvertrouwen, meer rust en helderheid in het hoofd, verbetering van de concentratie, ontspanning, opvoedingsvragen of het ontplooien, ontdekken en/of versterken van jezelf. Ook voor wat betreft de coaching wordt er op een holistische wijze gewerkt. Jouw unieke talenten en eigenheid zijn hier leidend in en door middel van de coaching komen jouw kwaliteiten (sterker) tot uiting. Op deze manier kom je weer volledig in balans en in je kracht. De insteek van FocusZen is preventief: liever voorkomen dan genezen.

Neem voor meer informatie, aanmelden voor de yoga of het maken van een afspraak gerust contact met mij op. Graag tot ziens!

te huur