Contact

Jessie op't Hof
Tel.: 0113-568583
Website: www.osteopathieopthof.nl

Jessie op't Hof Osteopathie

Van harte welkom op mijn persoonlijke pagina binnen “De Grenslinde”, waarop ik u wil informeren over de osteopathie. Als professioneel osteopaat ben ik zowel diagnostisch alsook therapeutisch werkzaam binnen de gezondheidszorg.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode die zich richt op de dynamiek en onderlinge relaties van gewrichten, organen en andere weefsels van het menselijk lichaam. Het doel van de osteopathische behandeling is het herstellen van het natuurlijke evenwicht om zo gezondheid weer tot uiting te laten komen.

De vrouw
Veel vrouwen die een zwangerschap en bevalling achter de rug hebben, merken dat hun lijf niet zomaar weer hun eigen lijf is. Osteopathie kan hier een ondersteuning bieden om de betrokken organen ruimte te geven daarmee zij beter hun fysiologische functie kunnen uitoefenen en de hormoonspiegel zijn nieuwe evenwicht kan bereiken. Enkele indicaties zijn: menstruatie- en cyclusstoornissen, bekkenbodemproblemen, buikklachten, hoofdpijn, houdingsproblematiek, overgangsklachten, pijn-stijfheid nek/rug, vermoeidheid, kinderwens, bijholte ontstekingen e.d.

Het kind
Kinderen vragen speciale aandacht binnen zowel de geneeskunde als de osteopathie. Een kind is immers geen kleine volwassene! Er zijn vele aspecten in de behandeling van een kind anders dan bij een volwassene omdat kinderen volop in ontwikkeling zijn,zowel mentaal als fysiek. Elke ontwikkelingsfase vraagt een specifieke benadering, heeft zijn eigen kenmerken en kinderziekten. Als er een probleem in één van de facetten van de ontwikkeling optreedt heeft dit gevolgen voor de totale ontwikkeling van het kind. Een geboorte is voor moeder en kind hard werken en soms verloopt de bevalling niet zo soepel door langdurige weeën, trage ontsluiting, vacuümverlossing of toch nog een keizersnede. Dit kan van invloed zijn op de baby en daarmee een toekomstige verstorende factor zijn in de ontwikkeling van het kind. Een osteopathische controle en een eventuele behandeling na de bevalling, een post-natale check-up, kan dan ook van grote waarde zijn! Enkele indicaties zijn: voorkeurshoudingen, asymmetrieën, veel huilen, onrustig zijn, darmkrampjes, reflux, problemen met voeding/stoelgang, slik-of zuigproblemen, slaapstoornissen, motorische achterstand, leerproblemen e.d.

Osteopathie kan een wereld van verschil betekenen in het comfort waarmee het kind opgroeit, ontwikkelt, verteert, slaapt, reageert op ziekte of op de manier waarop het kind in zijn vel zit.

te huur