Contact

Tel.: 0118-851676 of 06-49307813
E-mail: info@vaessenacupunctuur.nl
Website: www.vaessenacupunctuur.nl

Vaessen Acupunctuur

Ik ben gediplomeerd acupuncturist en herbalist. Tevens heb ik de opleiding Westerse Medische Basis gevolgd en ben als praktiserend lid geregistreerd bij beroepsvereniging Zhong te Wageningen.
Ik behandel klachten van zeer uiteenlopende aard, meer hierover kunt u lezen op de website. Meer specifiek heb ik me toegelegd op de behandeling van klachten tijdens en na de zwangerschap.
Regelmatig volg ik bijscholingen om mijn deskundigheid te blijven verbeteren. Ik verzorg regelmatig lezingen en cursussen binnen mijn vakgebied.

Een goede gezondheid beschouw ik als een groot goed. Je hebt daar niet altijd de volledige regie over. Zo kun je met aangeboren kwalen of ziektes te maken hebben, of met de gevolgen van een ongeluk, of een zware fysieke en/of mentale belasting.
Mensen houden er ook heel verschillende levensstijlen op na. Dit is altijd van invloed (in positieve en/of negatieve zin) op de gezondheid. Ziekte zie ik als een verstoring van het bio-energetische evenwicht. Een behandeling met behulp van acupunctuur en /of met Chinese of Westerse kruiden, zal dan ook primair gericht zijn op herstel van deze disbalans. Ook aanpassing van de levensstijl (waaronder beweging/sport, voedingspatroon, ritme en regelmaat) kan echter noodzakelijk zijn.

In de praktijk maak ik, indien gewenst, gebruik van de AcuGraph. Ik beschouw dit als een hulpmiddel om cliënten via grafische weg te kunnen verduidelijken wat de aard van hun klachten is. De Acugraph is een digitaal meetsysteem, dat de energetische waarden van de lichaamsmeridianen kan meten en analyseren. De informatie uit de meting kan een belangrijke aanvulling zijn bij de vaststelling van de aard van uw klachten en de diagnose. Zo wordt duidelijk hoe de energie in het lichaam verdeeld is en dus ook waar eventuele energieverstoringen zich bevinden en de ernst ervan.

Ik vind het belangrijk dat de Oosterse geneeswijze nauw aansluit en van meerwaarde is op de Westerse, zoals we die kennen en stel me dan ook bij voorkeur open voor samenwerking en afstemming met huisarts, fysiotherapeut, verloskundige en andere behandelaars.

Wanneer u vragen hebt, kunt u dat kenbaar maken via het contactformulier op mijn website of bel mij via 0118-851676 of 06-49307813.

te huur