Contact

Tel.: 0118-851676 of 06-49307813
E-mail: info@vaessenacupunctuur.nl
Website: www.vaessenacupunctuur.nl

Vaessen Acupunctuur

Mijn naam is Juul Vaessen-Visser en ik ben afgestudeerd in de Traditionele Chinese Geneeswijze aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai te Nijmegen. Tevens heb ik de opleiding Westerse Medische Basis gevolgd. Ik ben geregistreerd als acupuncturist bij de erkende beroepsverenigingen Zhong te Wageningen en RBCZ te Roosendaal. Ik volg voortdurend bijscholingen om mijn deskundigheid te bevorderen. Op dit moment volg ik de opleiding Chinese Kruidengeneeskunde bij Yan Schroen (International Lectures).

Praktijk
Mijn praktijk in Serooskerke bestaat sinds 2009. In mijn praktijk kan men terecht met zeer uiteenlopende klachten. Sinds enkele jaren ben ik me ook meer gaan toeleggen op de behandeling van klachten voor, tijdens en na de zwangerschap en bevalling. Vanwege deze specialisatie maak ik dankbaar gebruik van de mogelijkheid om vanaf mei 2014 ook praktijk te voeren binnen de Grenslinde in Heinkenszand.
Behandeling
Acupunctuur en kruidengeneeskunde zijn de twee bekendste en meest toegepaste behandelvormen binnen de traditionele Chinese geneeskunde. Bij acupunctuur worden uiterst dunne, steriele naaldjes, doorgaans pijnloos, op nauwkeurig omschreven punten ingebracht. Hiermee wordt de gestagneerde of op een andere wijze verstoorde energiestroom hersteld, met als gevolg dat klachten verminderen of verdwijnen. De laatste eeuw is acupunctuur ook in het Westen uitgebreid bestudeerd en verder ontwikkeld tot een erkende, effectieve en veilige behandeltechniek, vergoedt door de zorgverzekeraars. De Chinese kruidengeneeskunde (fytotherapie) is het belangrijkste onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. De kruiden zelf worden al duizenden jaren met succes toegepast. Van elk kruid zijn de medicinale effecten, dosering, voorschriften en contra-indicaties bekend. Ik maak gebruik van kruiden van erkende farmaceutische leveranciers als de Natuurapotheek in Pijnacker en Five Elements uit Siebengewald.
Consult op afspraak
Tijdens de eerste behandelafspraak (intake en anamnese) zal er uitgebreid worden gesproken over uw klacht(en). Het ontstaan ervan, mogelijke achtergronden en allerlei andere vragen rondom de levensstijl en gezondheid, slaap- en voedingspatroon, de eetlust, de stoelgang en of er sprake is van andere ziektes of ongemakken. Bij vrouwen zal tevens worden geïnformeerd naar het verloop van eventuele zwangerschappen en de menstruatie. De diagnose, die gebaseerd is op andere principes dan die van de Westerse geneeskunde, zal verder worden vastgesteld aan de hand van polsmeting en observatie van het tongbeeld. Nadat tijdens de eerste behandelafspraak de klachten zijn geïnventariseerd en de (voorlopige) diagnose is bepaald, zal er een vervolgafspraak worden gemaakt om de behandeling te starten. Een eerste behandelafspraak (intake) duurt gemiddeld 60 minuten. Een vervolgafspraak duurt gemiddeld 30-45 minuten.
Zwangerschap en bevalling
Een paar voorbeelden van klachten die doorgaans goed te behandelen zijn: aambeien, constipatie, duizeligheid of lage bloeddruk (flauwvallen), emotionele labiliteit, kortademigheid, maagzuur (opgeven van voedsel zonder misselijkheid), misselijkheid, opwekken van de bevalling vanaf week 41, pijnbestrijding tijdens de bevalling (tens), placenta komt niet los na de bevalling, slapeloosheid, stuitligging (v.a. week 33-34), vermoeidheid (voor, tijdens en na zwangerschap). Vanaf week 36 kan voorbereiding op de bevalling m.b.v. acupunctuur, leiden tot een efficiëntere bevalling. Dit is middels onderzoek bevestigd.
te huur